^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Medicina interna este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul nechirurgical al afectiunilor organelor interne.

Specialistii in medicina interna au competenta de a rezolva probleme de diagnostic complex si de a monitoriza boli cronice severe , conditii de polipatologie  si de a trata pacientii cu afectiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, osteoarticulare si altele.

Prin medicina interna se furnizeza pacientilor si servicii de preventie a bolii si de promovare a sanatatii, contribuind la medicina preventiva.

Marea majoritate a pacienților sufera de mai multe afecțiuni și necesita tratamente multiple. Prin consultul oferit de medicul internist, pacientul evita excesul de consulturi medicale. Medicul internist este cel care analizeaza aceste situații și decide care afecțiune necesita și un consult sau un tratament supraspecializat. De asemenea coordoneaza schemele terapeutice astfel ca sa nu apara suprapuneri de medicație sau reacții adverse ale medicamentelor.

interne1

 Exista și boli ale întregului organism, care afecteaza mai multe organe vitale, așa-numitele boli de sistem (colagenoze, vasculite etc.), boli de care se ocupa de asemenea medicina interna. Un pacient „plimbat” pe la mai mulți medici de diverse specialitați fara a se stabili un diagnostic este posibil sa sufere de o astfel de boala de sistem și este bine sa se prezinte la un internist. Medicul internist este de asemenea cel care diagnosticheaza cel mai frecvent pacientul cu cancer (inclusiv formele asimptomatice), pe care apoi îl indruma catre oncolog și/sau chirurg. Medicii de familie sau generaliști obișnuiesc sa trimita la internist pacienții cu mai multe afecțiuni concomitente sau pe cei cu simptome neclare, vagi, greu de incadrat.

interne2

   Cabinetul de medicina interna din cadrul  Policlinicii Noi Sanovil Bistrita ofera posibilitatea efectuarii de  consultatii,  ecografii abdomino-pelviene,  ecografii de parti moi, interpretare EKG, consutatii angiologie  cu monitorizare indice glezna brat si ecografii doppler (carotide, vene, artere).   De asemenea pentru acuratetea diagnosticului si optimizarea tratamentului se realizeaza o stransa colaborare interdisciplinara atat cu restul specialitatiilor ce activeaza in cadrul Policlinicii Noi Sanovil si Clinicii Sanovil,  cat si cu Departamentul de Imagistica si Radiolgie Sanovil, Laboratorului ultramodern de analize medicale Sanovil Bistrita si Departamentul de Recuperare Medicala si Balneo-Fizio-Kinetoterapie din Policlinica Noua.

 

Medicii Internisti care consulta in Cabinetul de Medicina Interna al Policlinicii Noi Bistrita sunt :

     Dr. Ioana Marchis – Medic specialist Medicina Interna, Medic specialist Gastroenterologie din Cluj-Napoca, Competente Ecografie generala si Doppler vascular – bogata experienta realizata in cadrul Institului Regional de Gastroenterologie si Hepatologie Cluj Napoca si in Clinica CSF Chimay din Belgia.

     Dr. Pop Andreea - Medic specialist Medicina Interna, Medic specialist Gastroenterologie din Cluj-Napoca de la Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie, Competenta ecografie generala

     Asist. Universitar Dr. Porojan Mihai – Medic specialist Medicina Interna, Cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu-Hatieganu" Cluj-Napoca, Competenta ecografie generala si Doppler.

     Asist. Universitar Dr. Man Bogdan - Medic specialist Medicina Interna din Cluj-Napoca, Competenta ecografie generala

 

Programarile pentru consultatii de medicina interna se realizeaza la nr. tel: 0263 701 701; 0263 701 702; 0752 196 877 – Policlinica Noua Sanovil Bistrita- str 1 Decembrie nr 17.